Kevät & Kesä 2017

Naiselle.

Muoti flirttailee nyt 1990-luvun kanssa – vuosikymmenen jonka päätrendeihin kuului less-is-more –ajattelu ja jonka designguruja olivat Jil Sander ja Helmut Lang. Ruotsalainen Filippa K teki läpimurtonsa vuonna 1993 yksinkertaisella, klassisella tyylillään suosien yksivärisiä kuoseja ja laadukkaita materiaaleja. Stretchfarkuista ja simppelistä t-paidasta koostuvasta asuyhdistelmästä tuli niin suosittu, että siitä muodostui eräänlainen “Filippa K –tytön” tavaramerkki.
Nyt on siis jälleen pelkistetyn tyylin aika. Esimerkiksi näin: hiekansävyinen hame jossa paperipussivyötärö (eli suora, löysä vyötärö joka kiristetään vyöllä tai nauhalla sopivaksi) vaalean sinivalkoraidallisen paidan kanssa – huipputrendikästä. Täydennä vielä kokonaisuus tyyliin sopivilla kehyksillä. Mikäli minimalismi ei ole sinun juttusi, tarjoaa kesän muoti myös runsaasti kukkakuoseja, surrealistishenkisiä kuvioita ja voimakkaita värejä kuten fuksiaa ja hehkuvaa keltaista. Inspiraatiota löydät vaikkapa italialaiselta Dolce & Gabbanalta. Hyvä vinkki on myös silmälasien ja asujen yhtenäinen väri-ilme. Pinkkiä yhdistettynä pinkkiin! Fiksu hankkii lisäksi myös lukulasit aurinkolasivärjäyksellä kesäisiä löhöpäiviä varten.

53

Haluatko löytää kesän värimaailmaan sopivat kehykset? Vaaleanpunainen Imperia on täydellinen lisä pinkkiin garderobiin.

Hintaan 53 € sisältyy linssit vahvuuksilla, alv, toimituskulut ja palautusoikeus.

Miehelle.

Kesäpukeutumisen avainsanoja ovat “kevyt” ja “yksinkertainen”. Jos kuitenkin haluaa välttää liian rentoa vaikutelmaa, liivi tarjoaa siihen muodikkaan ja tyylikkään ratkaisun. Kun käytät liiviä yksivärisen t-paidan tai mukavan kauluspaidan kanssa, syntyy heti vaikutelma henkilöstä jolla on tyyli hallussaan. On plussaa, jos liivissä on pieni sisätasku puhelinta ja maksukorttia varten. Mutta muista, että vartalonmyötäistä liiviä ei pidä sulloa täyteen tavaroita! Ja mikäli olet vartaloltasi pyylevä, on ehkä tyylikkäämpää jättää liivi napittamatta. Sopivan kesäinen liivi on valmistettu pellavasta tai puuvillasta. Liivin seuraksi sopivat mainiosti farkut tai puuvillachinot, samoin kevyet tennarit ilman sukkia. Toinen helteisen kelin jalkinevaihtoehto on espadrillot. Ja päähän tietenkin olkihattu!

61

Tyylikkään liivin kanssa sopivat parhaiten älykköhenkiset retrokehykset kuten Niscemi.

Hintaan 61 € sisältyy linssit vahvuuksilla, alv, toimituskulut ja palautusoikeus.

Karina Ericsson Wärn
on ruotsalainen muotitoimittaja, joka sukkuloi työkseen trenditietoisen Tukholman ja Pariisin, haute-couturen pääkaupungin, välillä. Pariisista käsin hän toimittaa trendiraportteja Moderådetille, joka on Ruotsin muoti- ja tekstiilialan kattojärjestö. Karina kirjoittaa myös mm. Damernas Världiin sekä sesonkijulkaisuihin DV Mode ja DV Man. Karinalta on ilmestynyt useita muotiaiheisia kirjoja, mm Skönhetsbibeln (Bonnier Fakta), Chic. Valitse oikeat vaatteet – Luo oma tyylisi (WSOY, 2005) joka on julkaistu myös suomeksi.