2017-2018

Naiselle.

Raitoja, näyttäviä kukkakuvioita, metallinhohtoa, ja paljon samettia. Syksyn muoti tarjoaa meheviä värisävyjä kuten sammaleenvihreää, sahraminkeltaista, petrolia ja burgundia. Syksyn ehdoton suosikki on paksusta langasta neulottu villapusero jossa on suuri poolokaulus. Ja ihanan romanttinen, barokkihenkinen paita kukkakuvioilla ja huivikauluksella. Neulepuseron voi yhdistää yhtä hyvin farkkujen kuin kynähameenkin kanssa. Trenditietoisen valinta on metallinhohtoinen tai kiiltävä keinonahkahame. Belgialainen muotisuunnittelija Dries van Noten on mestari yhdistelemään raskasta ja kevyttä, kukallista ja raidallista, maskuliinia ja feminiiniä. Kannattaa tutustua hänen kokoelmaansa, jos on etsimässä iloa ja inspiraatiota syksyn pukeutumiseen. Dries van Notenin muodissa sekä sametti että syksyn trendisävy eli metalli ovat jo pitkään olleet tärkeässä osassa. Seuraa Driesin esimerkkiä ja uskaltaudu yhdistelemään rohkeasti! Pidä hyvin laskeutuvien samettihousujen kanssa tavallista collegepuseroa, tai käytä eleganttia samettitakkia rennosti farkkujen kanssa! Trendikkään pukeutumisen ei myöskään tarvitse olla kallista, sillä samettia ja metallisävyjä löytyy kaikista hintaluokista.

79

Syksyn hehkuvat sametit ja metallisävyt sopivat hyvin yhteen pelkistetyn mattakehyksen kanssa, esimerkkinä Lecco.

Hinta 79 € sisältäen yksiteholinssit, alv:n, toimituskulut ja palautusoikeuden.

Miehelle.

Ota mallia italialaisista! Anna päällystakin jäädä komeroon vielä joksikin aikaa ja pidä sen sijaan itsesi lämpimänä hyödyntämällä ohutta kerrospukeutumista. Pikkutakin alle saa hyvin mahtumaan neuleen tai nyt erityisen ajankohtaista ultraohutta untuvaa.
Syksyn vaatemallistoissa on tarjolla upeita vaihtoehtoja ohuenohuista untuvapusakoista aina elegantteihin untuvaliiveihin, joiden pääntiet on suunniteltu näyttämään hyvältä nimenomaan kauluspaidan kanssa. Monet italialaiset suosivat untuvaa myös pikkutakeissa, villakankaan sijaan – lämmintä, pehmeää ja eleganttia samalla kertaa! Valitse vielä asusteeksi reippaan kokoinen kaulahuivi herkullisessa värisävyssä (väri saa erottua kunnolla), jonka kietaiset kaulalle ranskalaisittain eli taittamalla se ensin kaksikerroin ja sen jälkeen pujottamalla päät muodostuneen lenkin läpi. Jos perinteisempi pikkutakki kuitenkin on sinun juttusi, valitse materiaaliksi syksyn suursuosikki eli sametti. Esimerkkejä löydät esimerkiksi Pradan kokoelmasta.

59

Italiais- ja ranskalaishenkiseen, rentoon mutta samalla eleganttiin tyyliin sopii mainiosti selkeälinjainen Sanza-kehys.

Hinta 59 € sisältäen yksiteholinssit, alv:n, toimituskulut ja palautusoikeuden.

Karina Ericsson Wärn
on ruotsalainen muotitoimittaja, joka sukkuloi työkseen trenditietoisen Tukholman ja Pariisin, haute-couturen pääkaupungin, välillä. Pariisista käsin hän toimittaa trendiraportteja Moderådetille, joka on Ruotsin muoti- ja tekstiilialan kattojärjestö. Karina kirjoittaa myös mm. Damernas Världiin sekä sesonkijulkaisuihin DV Mode ja DV Man. Karinalta on ilmestynyt useita muotiaiheisia kirjoja, mm Skönhetsbibeln (Bonnier Fakta), Chic. Valitse oikeat vaatteet – Luo oma tyylisi (WSOY, 2005) joka on julkaistu myös suomeksi.